Web Analytics Made Easy - Statcounter

در معاملات امروز بازار سرمایه بیشترین تاثیر منفی را هیجانات زودگذر و به دور از تحلیل های منطقی را سهامداران بر بازار اعمال کردند.

به گزارش اقتصاد آنلاین، دماسنج بازار بورس در طی دادوستدهای صورت گرفته با 687 واحد افت به عدد 97هزار و 211 رسید.امروز 1میلیارد و 124 میلیون برگه سهم به ارزش 2520 میلیارد ریال معامله شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاخص هم وزن هم با 218 واحد کاهش به عدد 17662رسید.شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 13 واحدی روی عدد یک هزار و 69 واحد به کار خود پایان داد. در بازار یکسره قرمز پوش امروز شاهد عرضه سنگین و هیجانی در گروههای پیشرو و شاخص ساز بودیم تا جایی که بیشترین تاثیر منفی را گروه خودروسازی و ساخت قطعات ، محصولات شیمیایی و مخابرات  بر بازار اعمال کردند. در این بین بیشترین تاثیر منفی را فولاد با 71واحد کاهش ،وغدیر با 45 واحد کاهش و شپنا با 43واحد افت بر بازار داشتند.  اما در سوی مثبت بازار گروه بانکی ، خدمات فنی مهندسی و سرمایه گذاری ها بیشترین افزایش را داشتند. همچنین بیشترین تاثیر مثبت را نماد فلی بر شاخص گذاشت.   در بازار فرابورس نیز نمادهای زاگرس و مارون و میدکو بیشترین تاثیر را بر شاخص داشتند.  اما در بازار امروز نمادهای "چکاوه" پس از تعدیل منفی 6 درصدی و افزایش زیان از 789ریال به 81ریال ، "فاسمین" پس از تعدیل مثبت 34درصدی و افزایش سود از 702ریال به 942ریال، "دتما" پس از تعدیل منفی 24درصدی و کاهش سود از 1200ریال به 907ریال، "دفارا" تعدیل منفی 99درصدی و کاهش سود هر سهم از 277ریال به 4ریال، "شسپا" تعدیل مثبت 64درصدی و افزایش سود هر سهم از 1801ریال به 2958 ریال ، "دتولید" پس از تعدیل منفی 66درصدی و کاهش سود هر سهم  از 953 ریال به 324 ریال، "بهپاک" و "دبالک" پس از ارائه اطلاعات تکمیلی، "لپارس" پس از برگزاری مجمع عمومی و تقسیم سود نقدی 5 ریالی ، "ثنوسا" پس از برگزاری مجمع سالیانه و بدون تقسیم سود نقدی، "نبروج"  تعدیل منفی 21درصدی و افزایش زیان هر سهم از 158ریال به 191 ریال بازگشایی شدند. اما نماد "بترانس" جهت برگزاری مجمع برای انتخاب هیئت مدیره در پایان معاملات امروز متوقف شد.   

  در پایان قابل ذکر است که همچون روال گذشته ، مهمترین عامل عقب نشینی شاخص در بازار امروز، هیجانات بی اساس و فقر دانش مالی سهامداران بود که البته تا پایان بازار شاهد برگشت رویه معاملات در برخی نمادها بودیم، گویی فروشندگان صف نشین امروز که همان خریداران در صف روزهای آینده خواهند بود ، سعی در کنترل احساسات خود نمودند.البته از عوامل این هیجان زدگی ناپایدار می‌توان به اجرای دستورالعمل جدید نحوه انجام معاملات در بورس تهران از امروز و حذف پیش‌بینی سود هر سهم پس از کسر مالیات برای ناشران بورسی و در عین حال مبنا قرار دادن سود خالص محقق شده در پایان دوره مالی قبل برای نسبت قیمت بر درآمدی سهام ، و برخی عوامل سیاسی در روز گذشته دانست.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۴۳۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟

 ایمان ربیعی- بازارهای سنتی چهارگانه در هفته‌ای که گذشت، نتوانستند روی خوشی به سرمایه‌گذاران نشان دهند. این اتفاق از یک سو به خالی شدن دست نوسان‌گیران منجر شد و از سوی دیگر خرید و فروش در این بازارها را به حداقل رساند. بسیاری از کارشناسان معتقدند مهار تورم خود به نوعی حباب سکه را در بازار تخلیه کرده و بازارها را به حالت عادی بازخواهد گرداند اما با این حال انتظارات تورمی در روزهای اخیر فروننشسته است و شرایط ویژه سبب شده است انتظار برای بالا رفتن قیمت‌ها وجود داشته باشد.

 برگشت دلار رقم خورد

 هر چند شرایط اقتصاد ایران عادی نیست اما در هفته‌ای که گذشت بازار ارز با بازگشت مواجه بود. این اتفاق البته دور از انتظار سرمایه‌گذاران و حتی دلالان بود. با این حال دلار توانست به کف کانال شصت هزار تومان نزدیک شود اما این نزدیکی ماندگار نبود  خیز برای بازگشت به میانه‌ی کاال شصت هزار تومان در برخی روزها رخ داد. برخی این سئوال را مطرح می‌کنند که آیا دوباره دلار به کانال پنجاه هزار تومان ولو در سقف این کانال باخواهد گشت؟

 پاسخ به این سئوال اما از سوی کارشناسان یکی نیست. برخی معتقدند رسیدن دلار به کانال پنجاه هزار تومان هم نمی‌تواند ادامه‌دار باشد چرا که بازار در حال هضم قیمت شصت هزار تومانی و قرارگیری در این کانال است و ماندگاری در این محدوده، وقتی طولانی‌تر از حالت عادی شود موجب چسبندگی قیمت‌ها خواهد شد.

 از سوی دیگر باید در نظر داشت که فضای اقتصادی ایران دستخوش تغییر چندانی نشده و هر چند سیگنال‌هایی مبنی بر آزادسازی پول‌های مسدودی آزاد شده ایران مخابره شده اما تاثیر این خبر به دلیل انتشار چندباره از دست رفته است.

دلار در پایان این هفته در محدوده ۶۲ تا ۶۳ هزار تومان معامله می‌شود که نسبت به روزهای ابتدایی هفته دستخوش تغییر چندانی نشده و رفت و برگشت همچنان ادامه دارد. باید دید بازارساز با چه تدبیری هفته آینده را آغاز خواهد کرد.

سکه چقدر عقب نشست؟

هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در ابتدای هفته به نرخ ۴۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته می‌شد اما این کالای سرمایه‌ای در پایان هفته در محدوده قیمتی ۴۱ هزار و ۹۵۰ تومان قرار گرفت. این بدان معناست سرمایه‌گذاران این بازار نیز با زیانی اندک همراه بودند. قیمت سکه از یک سو تحت تاثیر کاهش نرخ اونس و از سوی دیگر تحت تاثیر نوسان منفی دلار با کاش روبرو شدند. این وضعیت در بازار سایر قطعات سکه نیزتداوم دارد . نکته مهم اینجاست که در آخرین روز هفته قیمت هر اونس طلابا کاهشی نزدیک به بیست دلار روبرو شد و در لحظه تنظیم خبر اونس طلا به ۲۲۹۸ دلار و یازده سنت در بازارهای جهانی فروخته می‌شود. نکته مهم اینکه با وجود عقب نشینی بهای سکه حباب سکه در بازار بزرگتر از قبل شده است. هر قطعه سکه امامی هشت میلیون و ۲۷۱ هزار تومان حباب دارد.

طلا ریخت

قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز از سه میلیون و ۵۵۰ هزار تومان در اولین روز هفته به سه میلیون و ۴۶۷ هزار تومان در آخرین روز هفته رسید . به این ترتیب کاهش اندک قیمت طلای هجده عیار نیز در بازار رقم خورد تا سمفونی زیان در بازار هماهنگ‌تر از همیشه نواخته شود.

بورس باز هم قرمز پوشید

بررسی معاملات بازار سهام در هفته دوم اردیبهشت ۱۴۰۳ نشان می‌دهد، با کاهش ارزش معاملات و افزایش عرضه، شاخص‌های بورسی با کاهش حدود ۱.۷ درصدی روبه‌رو شده‌اند.

نگاهی به روند معاملات این هفته نشان می‌دهد شاخص کل بورس طی این پنج روز معاملاتی با کاهش ۱.۷ درصدی از تراز دو میلیون و ۳۰۳ هزار واحد در پایان بورس هفته گذشته به دو میلیون و ۲۶۴ هزار واحد رسید. شاخص هم‌وزن نیز ۱.۶۹ درصد کاهش ارتفاع داد و از ۷۶۳ هزار واحد به ۷۵۰ هزار واحد رسیده است.

همچنین لازم به ذکر است بازار سهام طی این هفته به طور میانگین هفت میلیارد و ۱۶۰ میلیون برگه سهم حجم خورد و ارزشی معادل سه هزار و ۱۳۸ میلیارد تومان رقم زد. تراز پول حقیقی نیز در هفته دوم اردیبهشت منفی بود؛ به طوری که طی پنج روز کاری ۶۴۸ میلیارد تومان پول از بازار سهام خارج شده است.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902127

دیگر خبرها

  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص
  • قربانی در بازی سرنوشت‌ساز در سقوط
  • بارش ها در ۲۲ استان همچنان منفی است | این ۳ استان بیشترین رشد بارش را تجربه کردند | کاهش ۹ درصدی بارش‌ها در کشور
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • آبشار لوه این هفته برای دومین بار قربانی گرفت؛ امروز مسافر سبزواری سقوط کرد
  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟